Tuesday

Mendidik ke begini? This is not a good example. Please dont try this at school.

Guru seharusnya mengajar dan mendidik. Tapi aku?

Bawak pelajar pergi library dan bersembang.

Bawak pelajar pergi library dan kasi pelajar laptop supaya mereka blh layan "bleach" dan movies.

Bawak pelajar pergi library dan mendengar lagu.

Bawak pelajar pergi library dan bermain chess.

Waktu free. Cikgu buka laptop dan berblogging.

Hari ini aku sengaja hilangkan "buku maths" supaya tidak perlu mengajar.

Hari ini hari gembira. Untuk Aku dan Mereka.

Esok pula, Belum tentu lagi bagaimana. Sekian.


p/s- selalunya aku agak strict dalam kelas dengan aktiviti motivasi diri dan latihan bertubi2.

Aku takut terlampau stress kan diorang. Let them have their day today. Only for one day to releks. haha.

19 comments:

  1. biasa la tu..
    kdg2 cikgu pn ad time2 stress dan malas nk ngaja..
    at last, end up soh student g library n bt keja sndiri.student pn suka klu kita bt cm 2.. =)

    ReplyDelete
  2. att ashburn -> haha. bleh je.. kadang2.

    Zack -> haha.. cikgu sbnarnya bukan stress pun.. cikgu sedeh nk tinggalkan anak murid dia sbnarnya.. nk ambil masa ni utk knal anak2 murid2.. x lama lagi nak berhenti da..

    ReplyDelete
  3. DuDE

    Ade kaLAnyA Kt aKAN RAsa

    maCam 2..

    kT buKAN BosaN

    Tp KTa khILANgan PasSIoN Utk MGAjar

    sBnrNYa

    uTK melAKUkan sesuATu

    kT perlU KUATkan dRI kiTa

    jGN ikUT sgTKAn perASAan

    iTUla yG Aku NAK waT SKrg

    yG PENtinG

    Aku taHU

    ko BUKan sePERti di ATAS tU

    LIfe shoULd GO oN DUde

    usAHA laGI!! ;D

    ReplyDelete
  4. selusur -> tul2 apa yang ko cakap tu.

    aku bukan hilang passion utk mengajar. aku rasa

    aku stresskan sangat dak2 tu. aku mahu diorang

    releks shari. esok aku ajar diorang tul2 lagi.

    haha. Yes. Aku akan usaha lagi.

    ReplyDelete
  5. haha.
    bagus bagus.
    kalau aku form5 mesti aku suka gila dpt cikgu macam kau tp since skrg aku dah menjangkaui umur tu, mmg tak suka lah.
    haha.

    ReplyDelete
  6. oh,sara -> haha. ade lak gitu. sbb dah menjangkaui umo dah tak suka lah.. haha.. ok222..

    selusur satu dunia -> heh.. ko lambat lagi nk jadi cikgu. dun have to worry. :)

    ReplyDelete
  7. salam beb..kalu aku jdi ank murid aku suker..tpi biler time exam confirm ank murid slahkan cikgu....kena tanggung lah..ade brani???

    ReplyDelete
  8. Wah......
    Bestnyer cikgu nie...
    Understanding sungguh....
    Mesti nnt hari guru dpt kutip byk hadiah... (^_^)

    Cikgu, cikgu...(gaya panggilan anak murid yang comey..)
    Esok terlupa buku lagi ek... ;p

    ReplyDelete
  9. fara @ are-Long @ anna -> haha.. yeye.. tak brani2.. betul2 tu.. haha.. agak psycho plak disitu..

    pampered by words -> haha.. emm.. masamnya.. tak sempat pun hari guru pampered. nanti 2 minggu lagi mungkin aku dah nak berhenti. heh.. sedeh tul.

    "ye awak, esok cikgu tak lupa lagi" kata cikgu. heh

    ReplyDelete
  10. chentaMAYA-> thanks ~ heh. kembang hidong neh!

    ReplyDelete
  11. tak salah kot.

    budak2 kan perlu aktiviti senggang.

    relek2.

    sebenarnye, pagi tadi aku masuk relief, buka laptop dan bagi mereka tgk sponge bob, koleksi lam external ku hahahahahahahahah

    ReplyDelete
  12. si lampu neon -> hahaha.. aku pon samala..

    bawak 2 external hdisk lagi padahal..

    ntah papela kita ni..

    neon.. mana entri baru ko.. aduhh

    ReplyDelete
  13. Apa yg masamnya?
    Hehehehe ;p
    Erm...nak berhenti dah?
    Naper?
    Owh....~ Mesti akn jd kehilangan besar wat skool..
    Mesti rmi murid yg bersuka ria... Eh?
    Hehehe ;p

    ReplyDelete
  14. pampered by words -> haha.. sila lihat asam pedas anda di blog ye.. hehe..

    nak berhenti dah. ada dua minggu lagi. sy ganti aje.. hehe

    ReplyDelete
  15. adoi ko tu cikgu part time. aku ni praltikum mcm2 kene observe la pe la. leceh beb. arrrrr banyak keje susah woo mau update sekola punye wifi lembap macam sipot sakit nak beranak!

    ReplyDelete
  16. si lampu neon -> haha.. cikgu ganti pun sikit susah weyyyy... heh.. kne isi rekod guru, rekod pelajar, amek kedatngn.. wahaha

    ReplyDelete