Wednesday

Jangan Kencing kalau mahu nangis Ye.

balik mengajar sekul pukul 2. balik rumah layan upik,abu dan laura dulu. sugguh aku suka cerita ini.

Sanggup aku gadaikan waktu tido aku.

Belum habis cerita tu. Dah dapat panggilan dari Madam Besar,

"Adek kencing kat sekolah, dia tunggu kat kantin. Bawa seluar dengan towel sekali.Cepat. Emergency"

Sbgai seorang abang yang baik dan macho, aku kena/harus/wajib gelak dulu , x dpt cover.

"hahahaha, darjah 3 pun terkuncil dlm seluar lagi" kata aku

"Abg jenis ape la ni,Cepat!" Mak aku.

Aku pakai baju. Buang kaen sarung. Pakai jeans. Pakai T-shirt. Amek seluar dia dan drive dengan laju. Adek kesayangan tengah kesusahan. Ini kes wonderpet kata aku dalam hati.

Sampai sekolah. Ada kawan2 dia kata. "Hafiz ada kat atas kelas, nangis".
Sedihnya dengar. Sian dia.

(Ini kawan2 dia. Cool bukan. Lihat yg hujung sekali. Begitu sporting mengankat tgn spt ketam)

(Tindakan drastik yang dibuat oleh abang dia sendiri. Membawa pulang adeknya yang menangis. heh. Sedih ku lihat walaupun mahu ketawa, itu pengasuh dia)

(Ciss. Sempat lagi kawan2 gelakkan dia. Mahu sahaja aku kasi buku 10. Aku tumpang gelak sekali )


********
Balik di rumah sesi soal siasat. Kenapa adek kencing dalam SURAU.

"ustaz kata jangan tinggal solat berjemaah, kalau nak kencing. Kencing dlm surau". Tengah2 smayang dia kencing. Sekolah sesi petang.Budak2 blh jadi terlalu lurus kadang2. Adoii...

*********
p/s - Aku dulu masa darjah 3 dah macam tingkatan 3 (dengan nada berlagak, mana main nanges2 ni, kawan2 perli. aku sepak la. n lari. n tak dtg sekolah. Cool bukan) heh ~)

8 comments:

  1. Awk ni kejam la..
    Sye publish gmbr adik lagi...
    Jahat sungguh..
    Malu dia tau tak...

    Eleh...ntah2 dia pun ada kisah...
    Tapi di rahsiakan...

    Mesti ustaz tue serik..
    Ada jgak yg btol2 ikut ckp dia kencing dlm surau..
    Apa lagi ustaz...kena la cuci surau tu...

    ReplyDelete
  2. pampered by words -> sy kejam eh. sory2 la adeku. sy dah buang dah gambar dia yg obvious..
    haha.

    mungkin dia ada kisah kot.

    ReplyDelete
  3. STANDART AR BEB....ENTH2 DIER PON SAMER GAK...=P

    ReplyDelete
  4. kesian gile adik ko!! hahahahaah mmg wajib gelak ok!

    ReplyDelete
  5. ChentaMAYA -> ahahah.. ye la.. dak2 kecik besela tu.. tapi tyme aku kecik... lam pampers je kot..

    Fara@are-long@anna -> haha.. oh tidak.. sama dari segi tu bukan.. i know where is the toilet.. toilet ngn aku dah ibarat kawan

    si lampu neon -> kesian ea.. heh.. ak gtau dia nanti ada orang kesian.. yes.. aku ada teman gelak.. thnks neon..

    ReplyDelete
  6. alolooo comelnyaaa kencing kat skolah.
    dlm surau lak tu.
    haha.
    kalau adik aku, mesti dah lama aku gelak terbahak-bahak.

    ReplyDelete
  7. oh, sara -> wahahahah.. kita serupa.. kita serupa.. aku pun gelakkan dia juga..

    ReplyDelete