Friday

Kisah Tragis Yang Selalu Terjadi Selepas Berkahwin

AWAL PERKAHWINAN

Isteri : Bang, Ayang mengandung!
Suami : Abang tak sabar nak tengok anak kita. Mesti comel macam Ayang.

PERTENGAHAN PERKAHWINAN

isteri : Bang, tolong buat susu anak..
Suami : Abang mengantuk ni.. Ayang buat ajalah

PENHUJUNG PERKAHWINAN

Isteri : Cuba awak tegur anak tu sikit, suka sangat buat benda tak elok..
Suami : Aiii... anak awak, memang ikut perangai maknya. Buruk!!

*********

AWAL PERKAHWINAN

Isteri : Bang, Ayang tak pandai masaklah
Suami : takper, biar abang masak..

PERTENGAHAN PERKAHWINAN

Isteri : Ayang tak pandai masak..
Suami : Masak ajalah apa apa pun..

PENGHUJUNG PERKAHWINAN

Isteri : Ayang tak pandai masak..
Suami : Bakar ajalah dapur tu!!

*******

AWAL PERKAHWINAN

Isteri : Bang, hari ini kita pergi makan kat kedai ya...
Suami : Okey, no problem !

PERTENGAHAN PERKAHWINAN

Isteri : Hari ini kita makan kat kedai ya..
Suami : Awak tak boleh masak ke?

PENGHUJUNG PERKAHWINAN

SARA : Hari ini kita makan kat kedai ya..
APIT : Awak nikah ajalah dengan mamak kedai tu..

**********


kesimpulannya, kasih sayang itu tidak boleh berkurang, tapi haruslah bertambah. Watak2 diatas tiada kena mengena dengan yang masih hidup atau mati.

24 comments:

  1. kenapa dialog last tu tiba2 je ada nama SARA and APIT?haha.
    semoga tak terjadi dalam perkahwinan aku nanti.
    heh :P

    ReplyDelete
  2. knape dialog last d nme apit?
    alaa,
    tkot la nk kwen cmnie,
    bf dla nme apit.
    hahaha

    ReplyDelete
  3. ces! kau bongok kaaaaaan anonymous.
    apesal naik nama aku?
    dah laa dengan sara lak tu.
    demmm.

    ReplyDelete
  4. Ala.....Takonyer...
    Sye dah la mmg tak pndi masak...
    Anonymous...camner ni....
    Ni yg wat pk dua kali ni... -_-

    ReplyDelete
  5. make sure kalau ko da kawen jgn buat begitu kat bini ko ok!

    ReplyDelete
  6. khadijah -> haha, kenapa ea. Sbb sara pernah panggil aku gay lam blog luna. itu sahaja. Apit tu.. saje nak test dia.

    dla -> bf dla nama apit jugak, janganla takut la dla. Semua orang yang bernama apit, capit, shafiq ni penyayang. Kot. rasanya.

    penulis.sahaja -> Poyo je kau. Ingat nama koa sorang apit. Kat bawah tu dah ditulis xde kne mngena dgn hidup dan mati. haha. Tapi ilhamnya mmg dari ko lah. haha. Lek2.

    pampererd by words -> takpe. Tu lelaki zaman orthodoks je tu. skrang ni lelaki smua jadi chef masak. cnth, chefWan. Jangan risau. anonymous pun pandai masak gak.

    siLampu neon -> Orait neon. Kompem. Aku Sumbat dia lagi ngn makanan adela.. haha

    ReplyDelete
  7. ceh. aku jugak kene.
    xpe2 aku seorang yang muka perang hati taman.
    aku maafkan.

    ReplyDelete
  8. penulis.sahaja -> ko sungguh berhati taman. tq2. Nanti kalo ada watak jahat2. ak masukkan nama ko lagi. haha. lawak je

    ReplyDelete
  9. haha. nak buat macam mana. sebelum kahwin, facial buat dekat saloon kcantikan.
    Lepas kahwin facial dengan timun buat depan laki. Tidur dengan bedak.

    ish!

    ReplyDelete
  10. tapi selalu jadik cenggini kan? the thing is, jangan la hipokrit2 konon loving etc b4 kawen.

    pas kawen tiba2 jadi org yang tak dikenali lak..

    ReplyDelete
  11. tidak ada kena mengena dgn aku ya.

    aku nak arrange-marriage kalau boleh.

    ReplyDelete
  12. eMM...

    bnDA yG BIasE TERjaDI

    itU HAkikAT..

    tp, CUMa diRI KIta JE yg BOLeh UBAHnye kAN?

    So..

    fiKIR2 La snDri klaU NK rmaH DAN tangGa bhAgia

    tolAK ANsuR KENa aDE

    Jgan masA BerciNTA je taKE CARe

    bgaI NAK gilE...

    HUhu

    lalalala :D

    ReplyDelete
  13. alah kalau bercinta lama pun boleh nampak beza.

    mula2 kenal, sopan aje.
    setelah hampir setahun, boleh korek idong depan boifren lagi. hahaha ;p

    ReplyDelete
  14. So? Naper kalo Anonymous pndi masak? ;p

    ReplyDelete
  15. reverie -> haha, betul tu. Jangan amuk ya wanita2 diluar sana. Apa yg dikata betul. haa

    Luna -> bukan hipokrit la. Kasih sayang isteri kpda suami berkurang kot. sbb tu dia rasa tak dihargai.

    Oh,Sara -> ko nak arrange marriage? tak percaya "cinta sejati" ke atau "1st luv strike". Tapi kalau ikut parents pun berkat juga. Syurga kan dibawah telapak kaki ibu.

    Selusur -> ye.. ye.. pandai lak ko cam nak kasi kursus kahwen. haha. cam ade pengalaman je.

    princess Azi -> "boleh korek idung depan Boifren". itu perangai girl. Lelaki maintain je Azi. Haha

    Pampered by words -> kalau anonymous blh masak, dlm umah, anonymous je la masak. Isteri goyang kaki jaga anak je. kan?

    ReplyDelete
  16. semUA Tu kaN FAKta...

    kiTA PUn bolEH NAmpak

    DARi pemERHATiaN Aku laA

    DGan org SEKELiliNG aKU..

    ReplyDelete
  17. i believe in true love, klu arrange-marriage pun, still, insyaAllah si dia is my true love.

    p/s: takde nak control cun dpn bf. tak caya tanya apit sendiri.

    ReplyDelete
  18. selususr -> Betul la, aku pun admit jugak dengan lihat orang sekeliling. Mak aku pernah kata kat ayah aku, "abang ni, makin tua makin hilang romantik".. ak tambah, abah bukan hilang romantik, abah ke arah kaki surau sekarang.

    Oh,sara -> ye betul. Cinta lepas kahwin lagi best pun ada. Lagi fresh. Everyday will be full of suprises.
    KO tak control cun eh? pasti. haha. ye ye. ak percaya. tapi aku akan cuba cari kepastian dgn apit.

    ReplyDelete
  19. cikgu, ni rekues -> sile buang itu bunyian2 . terkejut atuk aku yang tengah tdo tu. aku pon heart attack tadi.

    ReplyDelete
  20. Erm...ye2...
    So...mknanya.... Hm....
    Apa mknanya ek? hehehehe... ;p
    Sye = tak pndi masak...
    Anonymous = pndi masak...
    Hm.... -_-

    ReplyDelete
  21. si lampu neon -> okeh2.. beres. rekues accepted

    pampered by words -> hehe.. maknanya.. maknanya sungguh mendalam

    ReplyDelete
  22. Kalo mendalam...
    Bleh tolong terangkan..
    Hehehe ;p

    (Pampered mengada2....!!)

    ReplyDelete