Friday

hari ini hari sabtu.. ak tahu

a'ah. Hari ini hari sabtu. Aku tahu. Kau pun tahu. Itu sudah pasti dan jelas. Dan hari ini juga hari cuti. TAPI bukan untuk aku. Aku perlu pergi sekolah. Ada pertandingan macam-macam.

"SEMUA STUDENTS WAJIB DATANG SEKOLAH"

ITU PUN AKU TAHU. DAN diorang pun tahu.

7.45 pagi - satu announcement dari PK KO -

"SEMUA GURU KELAS DIKEHENDAKI TURUN PERHIMPUNAN UTK MENGAMBIL KEHADIRAN "

7.50 - Aku ke pejabat ambil register.

7.53 - Aku turun ke perhimpunan. Semua pelajar dah beratur. Aku guru kelas pertama turun.
Semangat nak jumpa anak murid terutama dua2 shahrul itu.

7.55 - Ak mencari cari. Meraba raba keseorangan. Tergaman seorang diri.
"Mana 5A3 ni.. kat mana eh. rasanya dah kat sini dah, ISh!! pelik "
Sbgai seorang guru baru. Aku memang selalu mengelamun sorang2.

8.00 - Ada pelajar melambai-lambai kat aku. Aku senyum dan menuju ke sana. Penolong ketua
yg melambai2 arah aku. Baik sungguh dia. Fadhilah namanya.

*********

AKU : FADHILAH, berapa orang tak hadir

FADHILAH : Saya sorang je datang Cikgu.

AKU : Awak sorang datang, aku seolah olah tidak percaya.

FADHILAH : Saya sorang je cikgu

AKU : Kesian awak, awak pergi masuk barisan orang lain.

2,3 minit kemudian. Fadhilah sudah hilang.

CIss. Pelajar aku. Tak habis2 buat hal. Nak Kena diorang ni!

Sbgai guru kelas, aku malu. Pelajar datang sorang dan cikgu menulis blog dlm bilik.

Hari ini hari SABTU, aku tahu. Ko pun tahu. Anak murid aku pun tahu. TAPI hari ni ada sekolah nak buat macam mana. Kalau garang, korang kata aku garang. heh.

17 comments:

  1. haha saba jela,, mmg xde student ske skola ari sbtu pon.. even ckgu pon xske! ahaks!

    ReplyDelete
  2. belly-button -> ye benar. itu tepat sekali. ckgu

    pun tak suka sekolah hari sabtu. aku pun sama.

    ahaks.

    ChentaMAYA -> agak kena saba jgkla. tapi tyme

    ak sek2 dlu. aku pun sama ponteng je. ahaks.

    takleh marah diorang gak la.

    ReplyDelete
  3. maLAs

    2 mgKIn sebaB BDAk x naK DTg

    ataU

    kIta BELum JAdi CEkgU Yg hebaT Lg? hoHO..

    aMIK maSE Laa..

    mgKIn dYOrg aDE MSLah SnDRi..

    ko TRy tNYe k!

    aPE Pun

    gUd lUCk

    dUde

    lalala :D

    ReplyDelete
  4. tp mlampau laa kalu sore jh mari,, dop rajin dgr lagi 2,, mu kes pertama ak tau,, hehe,,

    ReplyDelete
  5. selusur satu dunia yang indah -> yer. mmg aku

    bukan cikgu yang hebat lagi. itu aku akui.

    Dengan usia yg begitu muda. Ak rasa bdak2 tu

    mmg dah habit mcm ni. Bak2 kata cikgu2 lain la.

    dan aku akan try tanya diorang utk KO. haha

    Ain -> haha. Itulah. Mmg melampau. SOrang je

    mari. Klu murid tak dtg, apa kerja ckg nk

    buat. ehek. tido?

    ReplyDelete
  6. rasuah je bebudak tu... cakap:- sabtu ni cikgu nak wat lawatan aaa...

    ke rasuah cakap bawak ps3 ke, wii stick ke..

    hahahaha

    ReplyDelete
  7. dodu@haha -> mantap ar cadangan dodu.

    serius genius.. haha.. blh try pakai neh..

    ReplyDelete
  8. haha..cikgu menulis dlm blog..
    naseb bdn skola ari sabtu kan

    ReplyDelete
  9. Att Ashburn -> a'a.. cikgu menulis dlm blog..

    cikgu skrang dah moden kan.. mane tulis dlm

    diari lagi.. ye ke??

    ReplyDelete
  10. aduh en3 kamu betul2 buat aku ingat someone.. i miss him!! huhuhuuh

    ReplyDelete
  11. Eyda Chan -> im speechless. haha. macm mana

    itu aku blh ingatkan kamu pada seseorang. jika

    hati sudah rindu. tataplah gambarnya.

    ataupn msg. ada jgk orang cam ak gitu. Looks

    like im normal la, eyda kan?

    ReplyDelete
  12. ilham Liyana -> itula.. keluhan seorang guru

    pada hari sabtu.

    ReplyDelete
  13. ni pehal aku lambat comment ni? ketepi semua..aku nak no satu komen..hiyahhhh!.

    anyway, ini sudey lebeh!ok,fine. sape yang tak datang ari sabtu minggu lepas, waktu rehat 5 minit je.

    ok ke tak ok?

    ataupon, sape tak dtg sabtu mgu lepas, sila buat kerja tambahan.

    zass.

    ok kot.

    bia dorang kene balik.




    anyway anonemes, silelah doakan aku. esok aku praktikum 2 bolan. da start. skang tgh bz dgn buku RPH. zzz. bosan.

    ReplyDelete
  14. hehe...
    tak rasa malu ke?? ^^
    dapat kelas last ke tu?

    ReplyDelete
  15. si lampu neon -> tahu takpe. ak tunggu ko komen

    weyh. haha.

    ak rasa cdgan ko tu okeh. tak sangka ko kejam

    dari aku. heh.

    ko nak wat praktikum 2 bulan. Smoga seronok.

    ada pengalaman menarik citer la. jgn ko

    duk ngurat cikgu sudah la. haha.

    YANA@SHOPAHOLIC -> agak malu jugak la.

    kalau tak silap kelas kedua hujung dari 10

    kelas. haha

    ReplyDelete