Sunday

cilanat api!

aku baru bangun tido. Aku tinggalkan Ym aku on dengan status busy. aish. Dah ramai yang start panggil aku adek plak. Ramai plak yg Pm. Dah lama ak x visible kan YM. Aku tak kisah korunk nak panggil ape. Lantak korunk la nak panggil ak ape. Jangan panggil aku Durjan sudah. Atau setan. Durjan adalah singkatan utk durjana. Kat sekolah aku budak2 yg sial diberi nama durjan kat depan. Si durjan LUna. SI durjan Amir. Aku pun tak paham kenapa.

Aku suka masak.sebagai bukti, Dapur aku dah 2 kali terbakar. Hebat gile. Sampai sekarang aku masih terpesona dengan keanggunan api dalam kuali. banyak woh api. aku tak main2. aku cuak gile bila dapur trbakar. bukan aku takut api. aku terkejut dengan bunyi fire alarm. Sial betul fire alarm. Bapak kecoh kau fire alarm. kau pun sama cilanat dengan api(ak maksudkan fire alarm).

Ish. Minggu ke6 kat sini. Hampir tiap2 hari aku potong bawang, ubi, sayur, cili, buat tumis dan lain2. Aku dapat rasakan aura. aura bila memotong bawang, tangan aku jadi makin laju. Aku rasa hebat dan expert. Aku dapat rasakan bagai berada dlm racangan Cheft yg ditonton oleh sejuta manusia.

tengah2 syok tak mandi, tak gosok gigi. housemate aku nama VV call, amoi kelantan, cantik woah, sape2 berminat gitaula.. single je dia. dia ajak ak pi makan umah seniour. So. caw dlu. ak nak p makan breakfast umah orang. GIla rezeki terpijak di pagi hari. dah nak tengah hari dah sbnarnya...



aku tengah mencuci kesan kebakaran.. klu tak kne bayar nanti


ini kitchen aku tempat aku beraksi THAI

8 comments:

  1. haha. lawak la ko nie.
    camne plak la bole tbakar ko nye dapo?
    ko masak gne gasoline ke ape?

    kih3x.
    :D

    ReplyDelete
  2. hahahaha
    hebat ko dapat buat dapur terbakar...

    ReplyDelete
  3. fire alarm? apsal aku tak terbangun langsung? haha.

    ReplyDelete
  4. cik farah -> ak pakai minyak masak la.. haaha.. tapi nak terbakar juga.. ak pun tak paham..

    reverie -> ada bunyi.. kau tido.. gempa bumi pon kau tak bangun..

    ReplyDelete
  5. hahaha.. apa lagi yang terbakar agaknyaa..

    hahahah..

    ReplyDelete
  6. woi. apahal ada si durjan luna???

    tak puas hati~

    ReplyDelete
  7. Luna -> haha.. aku mintak maaf la.. tak bermaksud apa apa pun.. hehe...

    Dodu -> nak bakar liberty park

    ReplyDelete